Eten

Eten2 320x268 - Eten

Ons eten

Lokaal, eerlijk, eigenzinnig en met ingrediënten van het seizoen. Dat is in het kort wat we doen. Wij kennen onze boeren, telers en fokkers en zij kennen ons. Eigenlijk hebben we zelf niet zo veel te zeggen over wat jullie gaan eten, dat hebben zij. Want alleen als het klaar is om van het land te komen, komt het naar jullie toe. Wat wij doen is dat in onze stijl aan jullie te serveren.

 

We koken modern maar met een sterke link naar het verleden. Het meest in het oog springende voorbeeld hiervan is natuurlijk de houtoven. Maar in onze keuken achterin het restaurant zijn we ook veel bezig met inmaken, fermenteren, drogen en charcuterie. Is onze stijl dan ‘nieuw ruig’ of ‘bistronomie’? Dat vinden we niet zo belangrijk. We houden niet zo van hokjes, maar creëren liever onze eigen eigenzinnige plek. Hier maken we voor jullie het eten waar we zelf ook van houden!

 

Ok, maar die Dertien-stijl, wat is dat nou?

We kunnen zelf wel van alles vertellen, maar een beter idee is om te laten zien wat anderen over ons schrijven.

 

“Lokale Seizoenproducten” / ML op Tripadvisor.nl

 “Eenvoudige ingrediënten”/ Frits op Iens.nl

 

We houden van wat de Hollandse akker of zee ons brengt en je zal bij ons producten als wortel, biet, varken, prei of schelvis regelmatig op het menu zien. Allemaal ingrediënten waar je overgrootmoeder niet vreemd van had opgekeken. Overigens zou ze wél raar opkijken van wat we ermee doen.

 

“Smakelijke smaakcombinaties” / Gerard – Tripadvisor

“Ingredient Inspired Combinations” /Mario – Iens.nl

 

Het ingrediënt staat voorop en we vinden het vooral leuk om jou te verrassen met alle smaken die een ingrediënt allemaal in zich kan hebben. Ach, kom gewoon zelf proeven, dat werkt nog altijd het beste.

 

Wil je onze stijl in vogelvlucht zien, klik dan hier

 

Processed with VSCO - Eten

Ons menu

We durven best te beweren dat we het restaurant met de grootste menukaart van Nederland zijn. De letterbak bij ons aan de muur is tenslotte zo’n acht meter hoog. De kaart zelf is veelzijdig, maar beperkt. We werken alleen met verse ingrediënten en dat kan alleen als we niet te veel in huis hoeven hebben.

 

Bar food

Bij een bar horen snacks. Maar dan wel toffe snacks die lekker samengaan met die heerlijke cocktails, biertjes, frisdranken en wijnen. Je kunt er natuurlijk ook van genieten als amuse terwijl je aan het uitvogelen bent wat je verder allemaal gaat eten.

 

Voor- of kleine gerechten

Als opmaat voor een fijne maaltijd, om samen te delen of als tussendoortje. En regelmatig kiezen mensen in plaats van een hoofdgerecht gewoon twee extra voorgerechten zodat ze meer kunnen proeven. Vinden wij prima. Een aantal klassiekers is er altijd:

 

  • Schelpen uit de houtoven
  • Tartaar
  • Groentevoorgerecht (en dan ook écht alleen groenten)
  • Vis licht gegaard, gepekeld of sashimi-stijl.

 

Hoofdgerechten

We hebben altijd een vis-, een vlees- en een groentegerecht. Regelmatig hebben we een tweede hoofdgerecht met vlees. Eigenlijk altijd een rustiek gerecht voor de liefhebber. Voor erbij hebben we altijd zaken als een frisse salade, aardappeltjes en groenten van het seizoen.

 

Om af te sluiten

Of je nu kiest voor mooie kazen van Marijke Booij of een van de twee desserts; je kan bij Dertien de avond heerlijk afsluiten. Wij weten overal een passend glas bij te vinden, wat overigens niet altijd een dessertwijn hoeft te zijn, en de avond is compleet!

 

Dertien mee naar huis?

Dat kan ook!

Bij de ingang is de vitrine met al het lekkers in potjes, charcuterie en de repen van Chocoholic, uit de vriezer hebben wij soep en natuurlijk het brood van Das Brot. Kijk op het bord bij de vitrine wat we allemaal hebben deze week!

Binnenkort gaan we uitbreiden naar de lekkerste items voor het diner en tijdens de feestdagen hebben we zelfs een compleet 3 gangen diner om mee naar huis te nemen.