Ideeën

Thierry Germain / bevlogen wijn maken

Domaine Roches Neuves / Saumur, Loire

Al jaren werken we met de bijzondere wijnen van deze uitgesproken wijnmaker.

Job Joosse werkzaam bij wijnimporteur Okhuysen schreef een prachtige scriptie over de Touraine en de Anjou, waarin een schitterend interview met Thierry Germain.

Lees hier verder

Fermentatie

Ik heb een fascinatie voor het rottingsproces dat fermentatie heet

In Rotterdam willen mensen geen prediker aan hun tafel, dus verveel ik gasten niet ongevraagd met verhalen over de kombucha-azijn en gezuurde bloemkool die we in ons restaurant maken. Of over hoe gezond het is om levende culturen te eten of te drinken.

Lees hier verder

Lof Der Zoetheid

WARM ZOALS DE VROUW IS, IS SOEP VAN LOF DER ZOETHEID

Gepubliceerd op “De Buik van Rotterdam” op 13 november 2014

Een paar columns geleden werd mij verweten dat ik op De Buik mijn vrienden plug. Nu draag ik de Rotterdamse horeca een warm hart toe, dus daar zit zeker een kern van waarheid in.

Lees hier verder

Geitenbokjes

ONZE JONGE BOKJES GAAN NAAR SPANJE. WAAROM EIGENLIJK?

Gepubliceerd op “De Buik van Rotterdam” 23 oktober 2014

Een paar weken geleden hebben we op Rauwkost aan ruim vierhonderd gasten geit geserveerd en een presentatie over het eten van geit gegeven. Dat zoveel mensen geit aten was best bijzonder. Voor de meeste was het waarschijnlijk de eerste keer, op een verdwaalde saté kambing na.

Lees hier verder

Turkse Pizza

CHEF’S FAVOURITES: DE BESTE TURKSE PIZZA

Gepubliceerd op “De Buik van Rotterdam” op 12 augustus 2014

Zoals vroeger de beste tompoucen, rookworsten en broodjes halfom werden vergeleken, is nu het onderwerp van veel verhitte gesprekken waar je de beste roti, kapsalon of Turkse pizza eet. Rotterdam is een heerlijke melting pot van culturen.

Lees hier verder

Bi Bim Bap bij Gamasot

BI BIM BAP BIJ GAMASOTGepubliceerd op “De Buik van Rotterdam” 18 Juni 2014

Pepijn Schmeink is chef en mede-eigenaar van restaurant Dertien, maar houdt er ook buiten zijn werk een druk culinair leven op na. Op zijn vrije dagen eet hij graag bij zijn Rotterdamse collega’s, en bij de meesten komt hij steeds terug voor juist dat éne gerecht.

Lees hier verder