Processed with VSCO - New Place To Be

New Place To Be

OVER HET BOEK
De hotspotwebsite Newplacestobe.com is de referentie geworden voor al wie op zoek is naar de nieuwste horeca met een cool interieur en hip concept.

Met dit boek gaat de online gids voor het eerst offline: de redactie koos 100 adressen die je gezien moet hebben! Of het nu voor een leuk ontbijt, frisse lunch, hipster koffie, gemoedelijke apéro, romantisch diner, nachtje dansen of cool hotel gaat: in dit boek vind je de verborgen parels in België, zorgvuldig geselecteerd. Een must-have voor alle foodies, hipsters, nerds, tourists, city nomads en homo sapiens!

DERTIEN

Het was even schrikken voor menig Rotterdammer toen het bekende restaurant Eendracht de deuren sloot. Maar treuren hoefde niet lang: chef Pepijn Schmeink zocht een nieuwe uitdaging en die heeft hij met Dertien dan ook gevonden. Er is dagelijks keuze uit vlees-, vis- of vega-ensembles, waarbij de voor- en hoofdgerechten kunnen worden omgewisseld. De chefs hebben een voorliefde voor de noordse keuken wat resulteert in uitgebreide, nogal boerse gerechten – weliswaar van topkwaliteit. NRC Handelsblad bestempelde de zaak ondertussen als één van de beste nieuwe restaurants van 2014.

Het interieur van Dertien geeft je meteen een warm gevoel en dat is makkelijk te verklaren: de koks bouwden het met eigen handen. Een gigantische boekenkast, het veelvuldig gebruik van hout en kookattributen als muurbekleding zorgen verder voor een informele sfeer. De menukaart vind je op een groot bord aan de bar. De grote, opvallende houtoven uit het vorige restaurant Eendracht verhuisde gewoon mee naar Dertien.

What else? Volgens Pepijn is de naam van het restaurant gekozen omdat Dertien een eigenzinnig getal is, D/dertien gaat namelijk niet in een dozijn. Bovendien is zowel Pepijn als zijn compagnon en mede-eigenaar Remco (ook ex-Eendracht) op een vrijdag de dertiende geboren!

Bekijk hier de publicatie:
https://newplacestobe.com/dertien-rotterdam/
Naar alle Publicaties